QUI SOM ?


Les primeres dades que es tenen de l'existència de Foto Club Sallent, amb estatuts, són de l'any 1954, i els primers llibres legals que es conserven són del 1962. En aquest any hi havia anotats un nombre de 52 socis en el registre de l'entitat.  


Avui en dia d'aquells socis fundadors continuen els següents:

Joan Lladó Crusellas, Norbert Peinado Cortes, Josep Vilardaga Pujol, Joan Casas, Antoni Carreras,Ramon Comes i Joan Llenas Pi, difunt, però per dessitg de la família, encara, soci actiu.

La primera reunió es va fer en el primer pis del desaparegut cafè Condal i va ésser promoguda per Ramon Safont, gran aficionat i persona de molta empenta, doncs no cal dir que era molt complicat en aquella època promoure aquí a casa nostra qualsevol tipus d'associacionisme. Va ajudar el fet que alguns dels socis fundadors eren personatges molt influent en la vida sallentina (empresaris tèxtils, constructors, directius de "Potasses", botiguers, etc).


Després les reunions passaren a fer-se al cafè de l'ateneu, que estava situat en el vestíbul del cinema del mateix nom, on, sigui dit de passada, també s'hi reunien altres entitats del poble. Posteriorment i arrel de les reformes que es van fer al cinema, que va suposar la desaparició del cafè, es passaren a fer al també cafè Sol i Sombra, fins l'any 1976, que vam anar al lloc de la Plaça J. Anselm Clavé 1, i l'any 2007 varem anar al actual local social, centre de Cultura Joan Puig i Elies, antiga Biblioteca Sant Antoni Mª Claret, al final del Passeig del Parc.

D'aquells anys es conserven documents importants, si més no interessants, com son fulletons de mà, dels concursos on es participava, banderins, d'haver-hi participat, algunes fotografies, d'aquella època, actes mecanografiades de les juntes anuals de l'entitat, etc.


L'activitat més important actualment del FCS es el concurs anual d’àmbit nacional, puntuable per la Federació Catalana de Fotografia, del tema Enramades de Sallent, ho es des del 1975, abans era tema lliure. i també de Enramades, però en concursos esporàdics per exposar en la Festa Major de Sallent.

2 comentaris:

  1. Hola soc el fill d'en Josep Circuns i Font, no se si va ser fundador però si soci i molt actiu, també va guanyar algun premi. Si teniu informacio sobre el meu pare us agrairia m'ho comuniquesiu.Moltes gracies.

    ResponElimina
  2. El meu correu: albertcircuns59@gmail.com

    ResponElimina

CONCURS ENRAMADES 2024 -- SALLENT

BASSES ENRAMADES 2024 SALLENT